Maak kennis met de minnaar

Dat geweldige gevoel dat hij ons geeft. Dat we het mooiste, meest geliefde mens op aarde zijn. We lopen op rozen met de minnaar aan onze zij. Hij (of zij natuurlijk!) weet dat ook. Het minnaar archetype begrijpt als geen ander dat mensen zich bijzonder willen voelen, en wil ze graag dat gevoel geven. Intimiteit, vriendschap en échte verbinding zijn als zuurstof voor hem. Hij verlangt ernaar om zich helemaal in iets - of iemand - te verliezen. In ons, bijvoorbeeld. Wat heeft liefde van doen met business? Alles. Hij begrijpt het en verleidt ons ermee. 

Hoe dat werkt? Dat vertellen we je graag!

Maar eerst even dit... 


Het minnaar archetype is een van twaalf psychologie-onderbouwde archetypen. Archetypen zijn een soort oerkarakters, die een universeel verlangen vertolken. De minnaar dus, maar bijvoorbeeld ook de held, de ontdekkingsreiziger, de rebel en de wijsgeer. 


Alle écht succesvolle ondernemers kennen zichzelf en hun charme. Ze creëren een merk dat klopt vanuit hun dominante archetype(n). Zo geven ze hun merk karakter én aantrekkingskracht. 


Ben jij benieuwd of de minnaar past bij jou(w merk)?

"Doe het met passie, of doe het niet."

Laat je niet misleiden door zijn naam. De minnaar is niet alleen bezig met romantiek en verleiding. Hij is een meester in álle vormen van liefde: die van ouders, familie en vrienden, spirituele liefde én romantische liefde. Liefde voor het leven zelfs ook. 


De minnaar wil warme relaties, intimiteit, bijzonder gevonden worden en anderen zich bijzonder laten voelen. Hij is gepassioneerd voelt geen schaamte om in relaties zijn gevoelens en waardering uit te spreken. Met de minnaar weet je één ding zeker: als hij passie voelt, gaat hij er helemaal voor. 


Hij heeft dan ook iets sensueels. Iets verleidelijks. Een bon-vivant, die intens en met alle zintuigen van het leven geniet: mooie dingen, lekkere geuren, overdadig eten - het vervult hem met vreugde en genot. Indulgence, zalig. 


Zijn grote verlangen om ergens in op te gaan, brengt met zich mee dat hij zich nog wel eens in iets of iemand verliest. Verlies van identiteit, als een kameleon die van kleur verandert. 

Van die typische minnaardingen

Ook wel bekend als: partner, echtgenoot, boezemvriend, soulmate, verleider en bezieler.

Belofte: volg je passie.
Grootste verlangen: met hart en ziel in iets of iemand opgaan, intimiteit.
Talent: passie, waardering, verleiding, genieten.
Tone of voice: affectief, warm, met veel bijvoeglijk naamwoorden.

Helemaal opgaan in de ander zonder jezelf te verliezen?

Dat kan! Echt!


Je kunt je merk op een intense, bezielde, minnaarwaardige manier in de markt zetten zonder jezelf ergens onderweg kwijt te raken. Fit in, while standing out. Niet door te doen wat iedereen al doet of waarvan je denkt dat het hoort, maar juist door meer jezelf te zijn én te laten zien. 


Wil jij weten hoe je de minnaar in je merk de plek geeft die hij verdient? En zo je natuurlijke aantrekkingskracht vertaalt in een merk dat klopt? 
Lees meer

Waar kom je de minnaar tegen?

Er zijn diverse beroemdheden waarin je de minnaar kunt herkennen: Beyoncé, Ali B, Linda de Mol, Nigella Lawson, Madonna, Randy Fenoli, Liz Taylor en Heleen van Royen. In fictie kennen we de minnaar maar al te goed. Don Juan en Casanova zijn de bekendste voorbeelden, maar misschien ken je de verhalen ook van Joey van Friends en Titanic?


Bekende merken die het minnaar archetype omarmen, zijn Hallmark, Victoria’s Secret, Chanel, Magnum, VT Wonen, Dior, César en Secret Escapes. Dikwijls zijn het merken in de genotsbranche, in de beauty-industrie of bedrijven die ontmoetingen en relaties faciliteren. Maar je komt minnaars natuurlijk ook in andere - meer verrassende branches - tegen. Zelfs onder supermarkten. 


Lees ook onze blogs over de minnaar

Liefde gaat door de maag

Laat ik maar met de deur in huis vallen: dit is zonder énige twijfel de aller- allermooiste commercial die ooit gemaakt is. Een liefdesverhaal in drie minuten. De liefde van een jongen voor een meisje vertaalt zich in liefde voor écht eten. En biedt de supermarkt de kans om te laten zien met hoeveel liefde voor verse producten zij (en hun toeleveranciers) hun werk doen. 

Dit is #deleven

Rapper Sef zingt over 'de leven', wat symbool staat voor alles wat het leven zo mooi maakt. Kleine geluksmomenten en grote mijlpalen. Soms vol met alles en soms leeg van niets. "Als het morgen over is. En er helemaal niks meer over is. Dan kan ik zeggen dat ik heb geleefd." Verzekeraar Anderzorg adopteert #deleven als slogan om Millennials aan te trekken. Op een echte minnaarmanier.

en nog veel meer blogs en inspiratie

Marketing van een minnaarmerk

De marketing van een minnaarmerk richt zich op het verlangen van klanten om met hart en ziel te leven. Genieten, je in iets of iemand verliezen, het gevoel krijgen dat je bijzonder bent. Soms met een stout sausje, soms hartstochtelijk, maar altijd intens. De minnaar verleidt zijn klanten naar een wereld vol passie. Niet zelden wordt daarbij een beroep gedaan op de zintuigen. Beelden zinnespelen op verleiding. Minnaars schuwen doorgaans hoge prijzen niet. Want hee, jij bent het waard, toch?


De minnaar organiseert zijn bedrijf eveneens vanuit passie. Onderlinge relaties, ook met klanten, zijn vriendschappelijk, warm of zelfs liefdevol. Er ligt een focus op bezieling en liefde voor het werk. De kantjes er vanaf lopen? Echte minnaars begrijpen daar niets van.  

Iedereen is anders

Herken je je in de minnaar? Mooi! Maar in een merk dat klopt gaat niet over de minnaar, maar over jou! De minnaar helpt je om het geheim van jouw aantrekkingskracht te ontdekken. Als je door de de bril van de minnaar naar jezelf en je merk kijkt, ontdek je jouw blinde vlek, je natuurlijke voorkeuren en alles wat zó vanzelfsprekend voor je is dat je het niet (meer) opmerkt. 


Wat je erbij helpt, zijn bijvoorbeeld de vijf subtypen. Alle vijf minnaars, maar onderling op cruciale punten toch weer anders. In wie van deze vijf herken jij jezelf het meest?

De minnaar

Loyaal en vol passie, dat is de minnaar. Hij verlangt naar intimiteit en wil niet liever dan samen zijn. Hij waardeert schoonheid in vele vormen. Samenwerken is beter dan alles alleen doen. De minnaar kan last hebben van een angst om niet geliefd te zijn.

De romanticus

De romanticus zoekt altijd en overal naar nabijheid. Hij is sensueel, charmant, charismatisch en optimistisch. Een emotioneel intens type, die gelooft in de kracht van eenwording. Soms staat zijn roze bril helder zicht in de weg, en neigt hij naar volledig opgaan in de ander.

De vriend

Deze loyale, betrouwbare kameraad is een echte vertrouwenspartner. Altijd en overal de helpende hand en het luisterend oor. De vriend respecteert iedereen zoals hij is en waardeert relaties. Ook hij kan zichzelf daar soms in verliezen, en afhankelijk worden van externe erkenning.

De levensgenieter

Ah, de zintuigen! Wat zouden we zijn zonder alles wat we kunnen waarnemen. De levensgenieter is een echte bon-vivant: erotisch en sensueel, maar ook hedonistisch. Hij kiest voor genot en houdt van in het nu zijn. Risico: uit behoeftebevrediging anderen verontachtzamen.

De matchmaker

De matchmaker begrijpt en doorziet de kracht en dynamiek van menselijke relaties. Hij brengt mensen bij elkaar, door gebruik te maken van strategie én intuïtie. Hij merkt patronen op waaruit als vanzelf verbindingen ontstaan. Hij kan zijn eigen agenda soms belangrijker maken dan die van anderen.

Minnaarmerken in de echte wereld

Er zijn grote merken die het minnaar archetype op een indrukwekkende manier omarmen én laten zien. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden uit binnen- en buitenland. 

Magnum

Lippen die sensueel een hap nemen van een ijsje. Je hoort de dikke laag chocola knappen. Condensdruppeltjes als parels. Deze vrouw geniet met volle teugen van iets dat zalig is. Zondig misschien zelfs? Echte levensgenieters - pleasure seekers - interesseert het niet dat het verhaal gaat dat een Magnum net zoveel vet bevat als een pakje boter.

Secret Escapes

Misschien ken je de reclame wel. Een vrouw fluistert ons toe, vanuit haar hotelkamer. Ze heeft een geheim dat ze graag met ons wil delen. Nee, het gaat niet (expliciet) over haar escapades, maar impliciet hint ze er wel op. De naam van dit merk zegt het al: hier gaat het om uitstapjes in het geheim. Misschien niet met je viriele nieuwe liefde, maar wel op de mooiste plekjes.

vtwonen

Weer verliefd op je huis. Een TV-programma dat zich niet alleen focust op interieurs, maar vooral op de stellen die erin moeten leven. Het is minnaarmerk vtwonen. Het hartje als beeldmerk maakt het helemaal duidelijk: het gaat hier niet om mooie spullen maar om genieten van je (t)huis en de mensen waarmee je samenleeft.

Waarom we zo van de minnaar houden

Hoe meer je je merk vanuit je eigen archetype opbouwt, hoe makkelijker het is om ‘jouw type klanten’ aan te trekken. 

De ideale klant voor het minnaar archetype hecht waarde aan een prettig leven en goede relaties en wil kunnen vertrouwen op anderen. Hij zoekt naar manieren om zich, in onze individualistische wereld, aan anderen te verbinden.Het past helemaal bij deze tijd.

In een wereld waarin alles mogelijk is, nemen wij geen genoegen met minder dan perfect. Perfectie zit hem voor ons in de mate waarin een merk ons het gevoel geeft dat we bijzonder zijn. We zijn allemaal anders, iedereen is uniek. Daar houden we van, maar we zoeken ook naar écht contact, naar mensen om ons heen die er voor ons zijn, die ons op een voetstuk plaatsen en ons in staat stellen om opwindende en bijzondere events met anderen te delen. Naar minnaars dus.

 

Ben jij een minnaar?

Wat een geluk!

Iedere minnaar is uniek en vertelt zijn eigen verhaal. Het gaat in jou merk om jou!

De minnaar helpt je het geheim van jouw aantrekkingskracht ontdekken. Hij helpt jou naar een merk dat klopt. Ben jij er klaar voor?

Ik wil een merk dat klopt

Zelf de minnaar in je merk omarmen? Zo doe je dat!

Native Brand whitepaper | minnaar

Onze Native Brand whitepapers zijn - oké, wel heel chique - spiekbriefjes voor iedere ondernemer die zijn merk karakter wil geven. 

€ 19,-
Stap met deze rijk vormgegeven whitepaper in de wereld van de minnaar en begrijp hoe je alignement aanbrengt tussen de binnenkant en de buitenkant, en tussen de verschillende elementen van jouw merk. 

Toolkit voor een merk dat klopt | minnaar

Het gaat in jouw merk niet om de heerser, maar om jou! Met onze Toolkit voor een merk dat klopt ontdek je de diepere lagen van je merk.

€ 79,-
Inhoud van de kit: 1) Clarity Code werkboek, 2) Anders Kijken magazine thema mensen en merken, 3) Native Brand whitepaper minnaar, 4) Factsheet verlangens en vermogens van de minnaar.

Native Brand programma | zelfstudie

Als je écht de diepte in wilt, is er maar één ding wat je te doen staat: going native. Op eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt.

12 x € 96,-
In ons zorgvuldig opgebouwde Native Brand programma kijk je door de ogen van de minnaar naar jezelf en je merk. Vol achtergronden, inzichten en inspirerende voorbeelden voor een merk dat klopt.

Of laat ons je helpen

Masterclasses

Er zijn verschillende webinars en masterclasses. Zo ontdek bijvoorbeeld het verhaal dat klopt voor jouw merk tijdens onze Masterclass brand storytelling.

€ 99,-
Kleinschalig, interactief en buitengewoon waardevol. Onze online masterclasses. Een bijzondere verdieping op je merk, en verrijking van je ondernemerschap.

Native Brand

impactgesprek | 1,5 uur

"I love how your mind works!" Onze klanten weten precies wat ze te doen staat als ze even vastlopen. Een gesprek met Francien heeft altijd impact!

€ 399,-
Op zoek naar helderheid in je merk, een spiegel, of nieuw concept? Of wil je gewoon weten of Native Branding voor jou een goed idee is? Boek een impactgesprek. 

Native Brand groepsprogramma 

Een deep-dive in wie je bent als ondernemer en wat dat betekent voor je merk. Het gaat om jou, maar je doet het niet alleen. Benut de kracht van samen.

12 x € 287,-
Ieder kwartaal een nieuwe groep. Maximaal zeven ondernemers, drie livedagen en zes online TR-IBE sessions. En een afsluiting met een kampvuurdiner!

Minnaars met een merk dat klopt

Michelle

Als startend ondernemer gaf de minnaar (met de buurjongen) mij zoveel inzicht in wie ik ben en welke manier van werken bij mij past. Het Native Brand programma geeft naast zelfkennis ook permissie om de dingen te doen op je eigen manier. Ik heb erdoor een vliegende start kunnen maken met mijn bedrijf. Klanten weten precies waarvoor ze bij mij moeten zijn, omdat ik het zelf ook weet

Jeroen

De minnaar! Je snapt wel dat dat tot een hoop hilariteit leidde tussen mij en mijn zakenpartners. We lachen erom, en toch klopt het. Ik ben nu eenmaal iemand die gaat voor de relatie. En ja, ik zoek daarin ook naar het hoogst haalbare. Intens? Zeker. Maar ook mooi. Mijn klanten zijn als vrienden, en werk is nooit saai.

Maar weet je...

Archetypen zijn karakters, gebaseerd op universele menselijke verlangens. Je herkent ze in films, boeken en verhalen. Dat ze universeel zijn, betekent dat we ze allemaal in ons hebben. Zie het als een Wijze Raad, waarin sommigen altijd aan het woord zijn, sommigen alleen in specifieke omstandigheden. De meeste ondernemers hebben in hun Wijze Raad niet één, maar meerdere archetypen die de boventoon voeren. Weten wie dat zijn, maakt het mogelijk om te begrijpen hoe jij jouw ideale klanten raakt. En waarom. Helderheid dus. 


Hieronder lees je meer over (de andere elf) archetypen. In wie herken jij jezelf het meest?