Jouw geheime succesformule

30 september 2021

Zomaar even een vraag op een doordeweekse donderdagmiddag... Hoe herken jij nu de échte vakmensen? Degenen die weten waar ze het over hebben, ook - of misschien wel juist - als ze niet het hardste schreeuwen?

Ik werk inmiddels al ruim een jaar met Debbie. Zij is financieel expert. Zo iemand die naar je cijfers kijkt en weet waar winst te behalen is. Die met je gaat zitten om te ontdekken wat voor jou nu eigenlijk belangrijk is als ondernemer, die overzicht creëert en je helpt met het realiseren van je doelen. Scherp, eerlijk en met liefde confronterend. Maar ook - en eerlijk gezegd is dat juist haar aantrekkingskracht - empathisch, betrouwbaar, praktisch, nuchter en vol zelfspot.

Debbie neemt het - in de wereld van de businesscoaches - op tegen tal van archetypische helden. Je herkent ze wel, van die confronterende grootdenkers die pleiten voor focus, discipline en resultaatgerichtheid. De een nog luidruchtiger dan de ander op de socials. Op zoek naar haar merk dat klopt, ontdekte Debbie dat er in haar archetypeprofiel weliswaar ook een held huist. Maar dat deze samenwoont met een buurjongen (en een rebel, die ook nog). Drie van de twaalf archetypen dus. En dat het juist die combinatie is die maakt dat haar klanten ja zeggen.

We spreken elkaar deze week en Debbie vertelt over een gesprek met een bekende van een bekende. "Weet je Francien. Dan zitten we gewoon te praten. En stel ik vragen, en luister ik. Deze ondernemer wil investeren in een pand. En ik snap dat, maar ik zie aan zijn cijfers dat dat te vroeg is. Nu nog niet. Dat daar dingen voor moeten gebeuren. Daar ben ik eerlijk over, ook al wil hij dat eigenlijk niet horen. Ik stel hem vragen, en hij geeft antwoord. Ik luister goed en stel nog meer vragen. En aan het eind van het gesprek zegt hij: ik wil dat je me hiermee helpt. En zo komen klanten dus bij mij."

Ik hoor de held, de rebel én de buurjongen in haar woorden. En weet: dit is haar geheime succesformule. Deze combinatie van archetypen.

En weet je, het mooie is dat we allemaal zo'n formule hebben. En dat die voor iedere ondernemer anders is. Wil jij ontdekken hoe jij de verschillende dominante archetypen in jou combineert in één merk dat klopt? Wij organiseren met enige regelmaat een webinar precies daarover! 
Meer info en aanmelden? Dat doe je hier.

#eenmerkdatklopt
#demaandvandebuurjongen

Reactie plaatsen