A whole new world

04 oktober 2021

Oké, het eerlijke verhaal is dat wij wel van exotische prinsen houden. ;-) 

Daarom is deze Alladin absoluut onze persoonlijke favoriete Disneyfilm. Helemaal in de maand van de magiër want Disney is by far het bekendste magiërmerk ter wereld. Hoe ze dat voor elkaar krijgen? Wij vertellen je hoe zij dat doen!

(het artikel gaat verder onder de video)
 

Magiërs beloven transformatie, een nieuw leven, ‘a whole new world’ waarin dromen zullen uitkomen. In ALLES wat Disney doet en communiceert, vind je dit terug. Als je Disneyland Parijs al eens hebt bezocht, dan heb je die magie aan den lijve ondervonden. Je waant je werkelijk voor een dag in een compleet nieuwe wereld. Wat een genot om je in onder te dompelen!

En dan hebben we het nog niet eens over de tekenfilms, met lagen van magie. Zo gaan vaak over je ware ik ontdekken en het overwinnen van angsten. De verhaallijnen laten je zien dat niets onmogelijk is. Na het kijken voel je je betoverd en empowered! Yes, ook ík kan mijn leven in eigen hand nemen en mijn dromen najagen! 

In de tekenfilm Alladin leidt de Arabische prinses Yasmine een verveeld leven. Haar vader zoekt een prins voor haar om mee te trouwen, maar al die mannen interesseren haar niet. Ze gaat vermomd als gewoon meisje in de stad leven. Daar ontmoet ze Alladin, een schooier (of eigenlijk: een held die het leven leidt van een schooier). Er spelen nog veel meer, hele spannende, verhaallijnen maar de mooiste zijn de verhalen van deze twee jonge mensen die beiden niet het leven leiden dat bij hen past. En hoe zij elkaars leven op magische wijze transformeren. Het wordt niet veel meer magiër dan dat! En dan hebben we het nog niet eens over geesten die uit flessen komen, boze tovenaars en de zinneprikkelende sfeer en muziek van 1001 nacht. 

Hoogtepunt van de film is natuurlijk de ‘magic carpet ride’ waarop Alladin Yasmine meeneemt. Zij zingen:

“A whole new world
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me”

Dit is EXACT de belofte die Disney als magiër ons voorhoudt. Dat het mogelijk is, dat het wél kan. Een nieuwe wereld, een leven dat bij jou past. En vanuit daar een wereld vol wonderen kunnen zien.

Ben jij een magiër? Welke wonderen beloof jij jouw klanten? Waarmee maak jij impact op hun leven? Ben je benieuwd of jij een magiër bent? Doe onze Native Brand test en je weet het direct. 

Reactie plaatsen