We have two lives

Het is misschien al wel drie jaar geleden dat ik met een hele bijzondere ondernemer werkte. Zij deelde deze quote met me, en ook haar verhaal. De korte versie: ze overleefde borstkanker en besloot daarna alleen nog maar te doen wat klopt. De angst was verdwenen, de urgentie vergroot.

Zij is niet de enige met zo'n verhaal. Zo vaak is een gebeurtenis op de grens van leven en dood de trigger. Rock bottom is kennelijk een prima fundament om op te bouwen.

Maar wat nu als je niet zoiets hebt meegemaakt? Of na iets heftigs stiekem toch in oude patronen bent terechtgekomen? Kun je dan ook in actie komen? Radicaal kiezen voor je eigen pad, voor meer van jezelf in je leven en je merk? Hell yes. Ook die ondernemers zie ik gelukkig vaak genoeg. En eerlijk? Het is een tribe waarin het goed vertoeven is.
Doe je deze Zinvolle Zomer met ons mee? Je bent meer dan welkom. Volg #eenmerkdatklopt om als eerste te horen wat er allemaal te doen is.

---

Hoe vaak hoor je het niet? Dat mensen na een heftige gebeurtenis het roer omgooien. Als ze een ziekte overleven, besluiten ze de rest van hun leven anders te gaan leven. Een gedwongen ontslag blijkt maar al te vaak de grootste blessing in disguise. Ineens houdt niets ze meer tegen. The turning point.

Te vaak beschouwen we het als vanzelfsprekend dat er een morgen komt. Houden we vast aan zekerheden die geen zekerheden zijn. Pas als we ontdekken dat niets zeker of vanzelfsprekend is, stoppen we met doen wat hoort. En maken ruimte voor ontdekken en doen wat klopt. Interessant genoeg doen we dat ook als ondernemer. We stellen uit en laten gebeuren. Een merk dat klopt creëren? Morgen weer een dag.

Maar wat nu als je dat NIET zou doen? Als je nú het besluit zou nemen dat je niet wacht tot een of ander noodlot je dat duwtje geeft? Als je besluit zelf gewoon de sprong te wagen. Into the great unknown. Wat heb je te verliezen? Minder dan je denkt. Wat je terugkrijgt? Onbetaalbare ontdekkingen, kostbare tijd, energie die eerder verloren ging, aandacht voor wat echt belangrijk is, het (her)vinden van je eigenwaarde, bakken vol zelfvertrouwen, je eigen pad. En misschien wel het belangrijkste: het voorkomen van de pijn van spijt.

Deze zomer is zo'n turning point. Het is Zinvolle Zomer bij TR-IBU. Volg #eenmerkdatklopt om als eerste te horen wat je allemaal kunt doen deze zomer. Nog heel even geduld...

Over de schrijver
Francien van Eersel is TR-IBU's founder and owner.
Reactie plaatsen